< Back to news page

Tahitiaanse Vanille

Je wilt toch spikkeltjes zien in je vanille ijs. En hoe mooi ons biologische vanille extract ook was, spikkeltjes zaten er niet in. Maar vanaf nu wel!

Dat wij van een uitdaging houden, is duidelijk. Pas na 44 batches ijs waren we tevreden over de smaak en structuur van ons chocolade-ijs. Onze Classic Vanilla draagt het batchnummer 98. Toch bleven we zoeken hoe we de smaak nog verder konden verbeteren. Na veel experimenteren met verschillende soorten verse vanillestokjes, vonden we de ultieme smaak door uitsluitend het merg uit verse Tahitiaanse vanille te gebruiken.

Deze orchidee groeit op het eiland Raiatea in het hart van vochtige valleien, op humusrijke gronden waar hij gedijt in de  schaduwen van acaciabomen. Tahitiaanse vanille vertegenwoordigt slechts 1% van de wereldproductie van vanille.

Wat voor ons de doorslag gaf, was het rijkere aroma en bredere smaakspectrum van de Tahitiaanse vanille ten opzichte van de bourbon. De Vanille Tahitensis geeft ons ijs een lichtvoetige en bloemige smaakbeleving waar wij enorm enthousiast over zijn. We zijn dan ook erg benieuwd wat jullie als Montgomery's fans van de vernieuwde smaak zullen vinden!

GET THE LATEST SCOOPS

Sign up to receive the latest updates about sales points, recipes and upcoming flavors.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.