< Back to news page

Familiebedrijf

"Zou je weer ja zeggen als ik je vroeg om in te stappen, met de kennis van nu?"

Mijn broer pakt een nieuw kratje met ijsjes, dampend van de kou. We zijn bezig om ze in doosjes te stoppen. 
"Ja, tuurlijk", antwoordde ik. 

Het was een rollercoaster de afgelopen drie jaar. En die laatste twee jaar hadden we natuurlijk niet aan zien komen. Maar desondanks zou ik het weer doen. De adrenaline van het ondernemen, maar ook het veilige en bijzondere van het familiebedrijf dat we zijn, maken dat ik geen tijd nodig had om lang over deze vraag na te denken. 

Het appje of ik mee wilde doen met Montgomery’s, kreeg ik terwijl ik in mijn bikini na stond te druipen na een dag wildwater kajakken. Ook toen voelde het als een vanzelfsprekend besluit. Samen met Floris (en Taco) dit bedrijf opstarten en tot een succes maken leek mij de volmaakte invulling van mijn verlangen om ‘iets met eten te doen’, met een duurzame inslag, en mezelf te stretchen door ondernemerschap. Precies de vraag waar ik de zomervakantie mee was ingegaan. Om dit samen met Floris te doen, was ook kloppend. We hadden al veel samen gecatert en vinden elkaar tijdens werk in onze creativiteit en chaos. Daardoor zijn we altijd bezig met nieuwe dingen, soms noodgedwongen, maar meestal met verrassend leuke uitkomsten en bijna altijd met veel lol. 

Al gauw sloot Vincent aan, mijn man, omdat hij inzag dat, als we wilden waarmaken wat we in gang zetten, er heel veel georganiseerd moest worden. Lizanne, mijn nicht gaf haar baan op en kwam helpen met sales, nadat ze tijdens al het zoomen voor haar oude baan de Chocolate Bomb had geproefd en zich realiseerde dat ze liever op pad ging voor Montgomery’s. Andrea, mijn schoonzus, kwam ons team versterken omdat ze vorm kan geven aan onze brand en zo ons merk in de wereld zet. En zo waren we opeens met z’n allen. Fanny en Laura, onze eerste niet-familie medewerkers zijn intussen geadopteerd. 

Wat een familiebedrijf voor mij bijzonder maakt is dat je elkaar door en door kent. Je kunt erop vertrouwen dat iedereen alles geeft omdat ons bedrijf meer is dan alleen maar werk. Alle familiewaarden komen in Montgomery’s terug. En die dragen we met elkaar uit. De gezinnen erachter voelen na drie pittige jaren ook de impact van een startup in een groeimarkt, in een onrustige wereld. Kleine kinderen, huisdieren en huishoudens vragen het hunne van ons en onze partners. Ook dat is de input van familie die maakt dat het mogelijk is om dit bedrijf de groei te laten doormaken die nodig is en die we ambiëren.  

Het samenwerken vraagt om meer dan alleen hard werken. Het vraagt ook om het tonen van je kwetsbaarheid, hulp vragen, en elkaar aanspreken, ook als dat moeilijk of pijnlijk is. Tot nu toe lukt dat en groeien we ook daarin. Maar ‘it has been a hell of a ride’. 

Dus ja, ik zou het weer doen! En de komende tijd kunnen we de vertrouwde basis die we hebben opgebouwd goed gebruiken in de spannende tijd die ons te wachten staat. Nu eens niet door beperkingen, maar door de groei die we al voelen en door alle kansen die op dit moment op ons af komen. Het wordt een mooi voorjaar!GET THE LATEST SCOOPS

Sign up to receive the latest updates about sales points, recipes and upcoming flavors.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.