Recipes

Create the most amazing (vegan) desserts with Montgomery's Ice Cream. From shakes and specialty coffees to sweet bites and wholesome baked goods.

Everything just tastes better with a scoop of Montgomery's added.

chocolate bomb
+
kruidnootjes
+
witte chocolade

Supersimpele Sinterklaastopping: verkruimel wat kruidnootjes over een mooie bol Chocolate Bomb en schaaf er witte chocolade overheen als 'sneeuw'. De meeste kruidnootjes zijn trouwens vegan, check de verpakking. En vegan witte chocolade haal je o.a. bij Ekoplaza.

maple & pecan
‍+
american pancakes
+
ahornsiroop

voor 2 personen:
- 1 rijpe (bak)banaan
- 1 1/2 kop plantaardige melk
- 4 el (gemalen) havermout
- 1 el cacaopoeder
- 5/8 kop boekweitmeel
- optioneel: 1/2 schep proteïnepoeder
- 1 tl baking soda
- 1 tl appelcider azijn
- 1 tl kokosolie

Prak de banaan en doe dit in een kom. Giet hier de plantaardige melk bij. Roer dit even goed door. Nu kun je de havermout en boekweitmeel er doorheen roeren en eventueel het proteïnepoeder. Als het beslag wat te dik is, doe je er nog wat plantaardige melk bij en als het juist te dun is, roer je er wat meel doorheen. Doe dit telkens door één eetlepel toe te voegen.

In een apart schaaltje meng je de baking soda met de appelcider azijn totdat het bruist. Roer dit door en giet dit door je pancake beslag. Alles nog even goed doorroeren en daar heb je je pancake basis!

Verwarm een koekenpan met een theelepel kokosolie en bak hier je pancakes in. Schep niet teveel in de pan, want het zijn American pancakes, dus wat kleiner van vorm dan de Nederlandse pannenkoek. Bak aan beide kanten goudbruin. Tot slot maak je jouw pancakes af met je favoriete toppings, zoals een bolletje Montgomery's Maple & Pecan ijs, gehakte pecannoten en ahornsiroop.

classic vanilla
+
espressosaus
+
hazelnoot

voor 2 personen:
- Montgomery's Classic Vanilla ijs
- 40 gram extra pure chocolade (85%)
- 20 ml espresso
- 1 el kokosbloesemsuiker
- klein scheutje water
- handje grofgehakte hazelnoten


Smelt de chocolade voorzichtig in een pannetje op een laag vuurtje. Doe de espresso en suiker erbij en blijven roeren tot alles opgelost is. Voeg een scheutje water toe tot de saus de juiste dikte heeft. Giet de warme saus over een goeie bol ijs en top 'm af met de (geroosterde) hazelnootjes.

classic vanilla
+
jus'd orange

per 'split-cocktail':
- 80 ml Montgomery's Classic Vanilla ijs
- 100 ml verse jus d'orange
- optioneel: shot likeur (80 ml)

Doe 1 grote bol van Montgomery's Classic Vanilla ijs in een mooi glas en overgiet met het sap van 2 goeie perssinaasappels. Make it boozy: met de sinaasappelsap met een shot Licor 43 of Orangello.