< Back to news page

Eigen productie vs. uitbesteden

Gisterochtend om 8 uur zaten Vincent en ik aan de koffie met een collega uit het vak. Dat wil zeggen, een kennis die ook in de wereld van de eiwittransitie bleek te zitten en die we heel graag beter willen leren kennen. Wat zij zei verraste me.

‘Jullie maken het verschil’, zei ze. ‘Want je bent niet een marketing vehikel. Niet een van de vele merken die zo snel mogelijk hun productie hebben uitbesteed om vervolgens alle middelen aan te wenden voor marketing en sales. Je kunt de hele keten transparant maken en mensen meenemen en deel uit laten maken van de transitie, of ontwikkeling, die er gaande is in de wereld van voedsel.’

We spraken over het goed ‘sourcen’ van ingrediënten. Dat is een inspirerende en uitdagende klus. Hoe zorg je ervoor dat de prijs die je betaalt voor je ingrediënten terecht komt bij telers, producenten en leveranciers, die op een duurzame en transparante manier werken. Die echt zorg dragen voor de aarde en hun mensen. Zodat jouw en ons geld terecht komt op de beste plek, waarmee we dit soort projecten weer ondersteunen. En we een zo goed mogelijk product krijgen voor een prijs die klopt. Hoe beter wij weten waar onze spullen vandaan komen, hoe meer invloed jij ook hebt, als consument, om bij te dragen aan een betere wereld. Door ijs te eten, najaah!

Het is dus ook belangrijk dat wij het verhaal van onze leveranciers goed vertellen aan jou. Want jij bent chef ijseter. En dat moet je niet onderschatten. Je hebt met je ijslepeltje invloed! Onze verantwoordelijkheid ligt bij het goed sourcen en de juiste keuzes maken. Maar ook bij het verhaal vertellen aan jou. Dat gaan we de komende tijd uitgebreid doen. Door blogs te schrijven over die keuzes. Wordt vervolgd. En blijf ons steunen, door ijs te eten! You are part of the team!

GET THE LATEST SCOOPS

Sign up to receive the latest updates about sales points, recipes and upcoming flavors.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.