< Back to news page

Een goed verhaal over noten

Wij gebruiken noten in plaats van melk, room of eieren. Maar waarom zijn plantaardige ingrediënten eigenlijk beter voor de wereld dan dierlijke? En zijn die cashews dan wel oké qua arbeidsomstandigheden? We vertellen je we graag meer over...

De basis van Montgomery's ijs is gemaakt van cashewnoten. In plaats van room uit koemelk of eieren te gebruiken, vermalen we geweekte cashewnoten met water tot een plantaardige 'melk'. Door de verfijnde en neutrale smaak vinden wij dit de ideale basis, in tegenstelling tot plantaardige melk van kokos of soja die een typisch bijsmaakje met zich meebrengen.De CO2 uitstoot van de productie van noten is 3 x kleiner dan die van koemelk. [>>] Daarnaast zijn de omstandigheden waarbinnen melkvee gehouden wordt in Nederland (ook in de biologische zuivelindustrie) genoeg reden om voor een plantaardig alternatief te kiezen. Cashewnoten dus!

Meer dan de helft van de wereldproductie van cashews wordt geteeld in Afrika. Daarvan gaat echter 90% vervolgens per schip naar Vietnam of India om verder verwerkt te worden, waar de capaciteit vele malen groter is. Zonde, want de reis per schip is extra vervuilend en de Afrikaanse boeren krijgen alleen de prijs voor het basisproduct. Daarom gebruiken wij alleen noten uit Benin en Burkina Faso, die ook ter plaatse worden verwerkt.

Dit veelal handmatige werk zorgt voor werkverschaffing ter plaatse en de eindprijs voor het verwerkte product ligt hoger. De boeren worden er opgeleid om hun gewassen van een betere kwaliteit en hogere kwantiteit te ontwikkelen. Zij worden ondersteunt in het behalen van certificaten, allemaal om hun lokale inkomsten te verbeteren.

De cashews zijn dan ook fair trade en biologisch gecertificeerd en daar worden wij weer blij van. Wil je meer weten over onze cashews kijk dan hier >

GET THE LATEST SCOOPS

Sign up to receive the latest updates about sales points, recipes and upcoming flavors.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.