< Back to news page

Lentekriebels

Ondernemen kan best een uitdaging zijn. Een nieuw foodmerk in de markt zetten. En dan ook nog met Covid en half gesloten horeca. Maar het aanbreken van het voorjaar en het doorzettingsvermogen van onze klanten brengen hoop! Want uiteindelijk willen we allemaal weer naar buiten en kunnen genieten van lekker eten, met elkaar.

Als ik ‘s ochtends de tuindeuren open zet en met de katten naar buiten loop, kijken ze onrustig omhoog. Ik volg hun blik en zie niks bijzonders. Maar ik hoor de vogels harder dan anders. Wat een geluid! De katten staan stil, de oren gespitst en het volgende moment springen ze in gekke sprongen over het gras.

Een paar uur later rijd ik door Amsterdam. De zon is zo fel dat ik eigenlijk niet zonder zonnebril kan. Een beetje lekkere hoofdpijn. Is het al zover, zonnebrillen, zonnebrand…? En de bestellingen druppelen binnen. Na kerst werd het rustig. Maar sinds Valentijnsdag is het ijs seizoen weer geopend.

Ik voel me een beetje als mijn katten in de tuin. Onze eerste lente als Montgomery’s, vorig jaar, dachten we dat het ons moment zou worden. Maar vanaf maart waren we door Covid zo druk met schakelen, anticiperen en de tijd goed benutten dat we niet echt konden genieten van het heerlijke lentegevoel en de buzz die we om ons heen hadden. We hielden onze oren gespitst en ‘dealden’ met wat er was.

Nu dient het zich weer aan, en ik geniet van het gevoel van hoop. Ik zie het, achter een vermoeide blik bij mijn lieve klanten. Wat een kleurrijke mensen. Veelal kleine ondernemers die heerlijk eten koken, of in hun winkel hebben liggen en daarmee het verschil maken. Ik lever mijn bestellingen af, ijs is ook hoop. Het komt goed, het wordt een mooie zomer. De buurtbewoners willen naar buiten en jullie heerlijke eten buiten of thuis opeten. En de toeristen en dagjesmensen komen vanzelf weer terug. In mijn lenteroesje verlang ik naar ze. Ik vond dat er teveel waren, voor Covid. Maar ze geven de stad ook leven en kleur. En brengen brood op de plank bij mijn klanten.

IJs is hoop. Ik ben blij dat ik met mijn ijsjes de stad door mag. En ik ben blij met de ondernemers achter de adresjes waar wij liggen. Die elke dag weer de kachel aanmaken, hun schort voorbinden en iets lekkers maken. Ons ijs bestellen omdat ze de kwaliteit herkennen. Risico nemen. En volhouden.

En ik ben blij met de buurtgenoten. In de stad, maar ook in de dorpen waar we liggen. Op het strand. In de vakantie parken. Dank! We gaan er een mooie, hoopvolle lente van maken. Dat hebben we nodig. En ijs! Ijs is troost, en hoop.

GET THE LATEST SCOOPS

Sign up to receive the latest updates about sales points, recipes and upcoming flavors.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.